Mgr. Nikol Mikesková

lektorka

Motto: "Mysleme na to, že i to, co máme nyní, bylo kdysi předmětem naší touhy."

Tanec miluji od dětství a snažím se podpořit každého, kdo chová stejnou lásku k tanci, ať už přijde v jakémkoli věku. Neposuzuji talent, ale píli a snahu. I ten nejtalentovanější člověk může pohořet na lenosti a i zdánlivý "beznadějný" případ může být jednou finalistou republiky. Nesouhlasili by se mnou všichni, ale za tímto názorem si JÁ rozhodně stojím. Učím lidi od školkového věku až po důchodový. Pracuji s amatéry, závodními tanečníky, školím pro modelingovou agenturu, jezdím do mažoretkového klubu a dělám taneční choreografie na přání (na narozeniny, firemní večírek, finále miss apod.). Sama již nezávodím, ale stále aktivně vystupuji na nejrůznějších akcích, nejčastěji s nádherným hudebním tělesem Original Vintage Orchestra.

Odbornost

V tanci jsem finalistkou republiky ve standardních i latinskoamerických tancích. S partnerem jsme také vicemistři republiky v kombinaci deseti tanců a ve standardních formacích. Ve standardních formacích jsme také semifinalisti mistrovství světa a máme vytančenou nejvyšší taneční třídu, tedy třídu M.

Mimo tanec jsem Magistrou v oboru sociologie, odbornost: Gender studies.

Osobní zkušenosti:

Přes 27 let se věnuji tanci jako tanečnice a přes 15 let jako lektorka a choreografka. Mám zkušenosti se závoděním po celé Evropě a i kousek za hranicí Evropy. Zároveň doprovázím své svěřence na závody jako trenérka a trénuji hodně i v komerční sféře lidi, kteří se učí tančit pro zábavu. To je má hlavní specializace.

Kde působím:

V Centru Tance, ve sportovním klubu TK Sparta Praha a také dojíždím učit do Nižboru u Berouna a do benešovského mažoretkového klubu Wild Cats Benešov.

nikolmikeskova.webnode.cz