www.pixolive.cz – Rozhovor o práci FISAF

Máte více svých dalších projektů, jako jsou Česko se hýbe, Česko se hýbe ve školách, Děti na startu. Je nějaký projekt, který nyní můžete rozvíjet, není omezen a může se do něj kdokoliv připojit?

Český svaz aerobiku nyní nepracuje na jiných projektech. Děti na startu se zaměřují na všeobecnou sportovní přípravu dětí ve věku 4 – 9 let, tak, aby se mohly následně zapojit do specializovaného tréninku.

Česko se hýbe ve školách je  oblíbená soutěž u začínajících sportovců, kteří chtějí předvést pohybové skladby, které nacvičili žáci se svými vychovatelkami ve školní družině nebo v rámci tělesné výchovy. V této soutěži se najdou i kategorie pro pokročilé závodníky z řad sportovních klubů.

Tyto projekty zajišťují přípravu mládeže  od předškolního věku, začínající sportovce v pohybových skladbách, až po sportovce ve sportovním aerobiku a fitness týmy. Jedná se o ucelenou koncepci našeho sportovního svazu.

Chystáte se nyní více věnovat online kurzům a seminářům?

Ano. A vlastně už se tak děje. Nejprve jsme čekali a doufali, že semináře budou moci probíhat prezenčně.  Po opakovaném zákazu jsme na podzim byli nuceni vypsat první online kurzy. I když se praxe  nedá nahradit online kurzem na 100%,i tak nabízíme  ty, které jsou vhodné pro vzdálený způsob výuky.  U akreditovaných kurzů nejsou schváleny  MŠMT prezentovat online vůbec, jelikož je přesně dáno, že výuka musí být prezenčně. Záměna za online, bohužel ani v této době není povolena a proto rekvalifikační kurzy jsou přesunuty na druhou polovinu roku 2021 za předpokladu, že bude  prezenční výuka povolena. Online kurzy si získávají oblibu, proto u některých workshopů u tohoto způsobu výuky zůstaneme.

Čtěte více…

Denisa Sládková
Office asistentka FISAF.cz
Komentáře